Sláva vítězům v zářijovém FotoVideo

Každé zářijové vydání je pro nás nezapomenutelné. Nejen proto, že i při přípravě toho letošního jsme zažili spoustu krásných příběhů a současně se pořádně zapotili. Ono je významné hlavně tím, že je zlomové. Vyšli jsme totiž poprvé tenkrát někdy touto dobou, a tak každé září začínáme pomalu a jistě s novými číslovkami existence časopisu i soutěže Fotograf roku. Tentokrát nás čekají sudá čísla 24 v případě Fotografa roku a 28 u časopisu FotoVideo, a my věříme, že nám přinesou zase spoustu toho potřebného štěstíčka (jak rádi opakují sportovní komentátoři), v počtech nových čtenářů a soutěžících. Je nás v té naší FotoVideo rodině už požehnaně, konkrétně pár stovek přes 31 tisíc. To skvělé číslo zaregistrovaných fotografů na denním počítadle našeho webu ifotovideo.cz navíc stále roste a roste. Díky za to, že jste s námi a díky za váš krásný zájem, baví nás to také čím dál tím víc!

Co tedy v tom zářijovém vydání najdete? Kupříkladu soutěž Fotograf roku zveřejňuje svá už čtyřiadvacátá témata. Vstupuje tak do dalšího ročníku své nepřetržité snahy udělat českou a slovenskou fotografii ještě krásnější a vychovat třeba i spoustu nových nadšenců pro fotografii. Současně hned na začátku vydání vyhlašujeme ty nejlepší a nejskvělejší výrobky oceněné EISA AWARDS 2023-24, s jejichž známým modročerveným logem se budete při svých nákupech setkávat po celých následujících dvanáct měsíců. K tomu ještě zveřejňujeme výsledky naší světové fotografické soutěže EISA MAESTRO 2023 a aby to nebylo málo, přinášíme v mnoha článcích překrásné fotky a jejich příběhy tak, jak je dokázali zachytit opravdu výborní fotografové.

A to určitě není vše! Toto vydání je plné úchvatných záběrů divoké a barevné přírody a současně i černobílých snímků krásných žen. Věříme, že nabízíme kvalitu vám všem a těšíme se na vaše odezvy, které pro nás znamenají mnoho, a nejen při tvorbě vydání dalších. Dobrá fotka se prostě pozná až když je opravdu kvalitně vytištěná. A proto tu jsme! Máte se s výtiskem našeho časopisu v ruce na co těšit.

Hezky si počtěte a nezapomeňte si nás předplatit! Ušetříte a budete tak stále s námi! Hodně pohody a dobrého světla vám přeje Rudolf Stáhlich a celý tým FotoVideo a www.ifotovideo.cz

1

Nepropásněte finální téma 23. ročníku soutěže Fotograf roku!

ZÁPADOVKA/VÝCHODOVKA … to je něco! Uzávěrka: 30. září 2023

Zlatá hodinka, modrá hodinka – termíny, které popisují kvalitu světla při východu či západu slunce. Světlo je v této době nejměkčí a poskytuje mnoho příležitostí pro fotografování. Ať u krajiny, či architektury, vždy se vyplatí si přivstat (či trpělivě počkat) a nejen vyfotit, ale i si krásné okamžiky probouzení, nebo usínání užít. Podívejte se do galerie tohoto tématu na: http://fotografroku.ifotovideo.cz/galerie.php?theme=299

Vybíráme z obsahu zářijového vydání? Například:

Strana 6 Ocenění – EISA AWARDS 2023–2024 - Sledujte ty nejlepší z nejlepších

Strana 14 Wildlife – David Jobák – Přibrzděte a naberte sílu v přírodě

Strana 24 Wildlife – Libor Vaicenbacher – Happy End z kolumbijských And

Strana 30 Soutěž – EISA MAESTRO PHOTO – Království zvířat zná své vítěze!

Strana 44 Rozhovor – Kateřina Janišová – Dobrá fotka se pozná až na papíře

Strana 50 Rozhovor – Ondřej Nevole – Fotografické otužování

Strana 78 Recenze – Filip Hrebenda – NiSi V7 + NiSi filtry

… a další a další články v tomto stostránkovém vydání.

Roční licence Zoner, poukazy, knihy a speciální hrací karty jako dárky k celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo!

Vyberte si poukázku v hodnotě 1000 Kč od společnosti BUSHMAN a nakupte si výbavu. Nebo si nabídnete skvělou paměťovou kartu Kingston a knihu, kterou věnovala Liberecká škola fotografie a grafiky? Velkým hitem je software ZONER a poukaz na zdarma stahování z Ulož.to! Jako bonus k předplatnému si můžete nechat zadarmo vyčistit čip foťáku, nebo si vyberete UV filtry Tamron, či poukázku na Canon workshop? A co takhle některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro? Pro fajnšmerky máme nádhernou knihu Michala Broučka – PACHAMAMA a také velmi zajímavé a unikátní karty Laowa. Vybírejte a neváhejte. Objednání předplatného FotoVideo je stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech.

Vybírejte si i na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 50 % jeho normální, prodejní ceny, kterou jsme museli zvýšit. To už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.




Překladač

Aktuální fotokurzy a rekvalifikace

Černo-bílá fotografia + fotokomora

Černo-bílá fotografia + fotokomora

Černobílá fotografie, fotokomora. 2 dny.

Cena: 12.500,-Kč
Termín: 1.1.70

Více informací
Rekvalifikace

Rekvalifikace "Fotoreportér" + 2 dny v Itálii

Pouze 2 osoby v kurzu

Cena: Cena včetně ubytování a dopravy autobusem.
Termín: 17.7.18

Více informací

SANCO, spol. s.r.o., 
Poradenská a konzultační společnost založena roku 1993.

IČ: 47550929, 
DIČ:CZ 47550929
U Pily 944, 27351 Unhošť
Mobil:00420 602 365 700

Poradenská činnost : 
www.miroslavsanytrak.cz
mirek(zavináč)miroslavsanytrak.cz

Akreditace MŠMT ČR
www.fotokurzyrekvalifikace.cz
info(zavináč)fotokurzyrekvalifikace.cz

 



Partneři

Eizo
Bonsai-dnes.cz/
Wellnessbook.eu
ADK
FITES
Svaz českých fotografů
Photostudio
Časopis FotoVideo
JOOBLE