Dobré světlo v roce 23

Mezi těmi několika tisícovkami našich předplatitelů máme i ty, kteří si dobře pamatují, jak jsme před těmi dvaceti sedmi začínali. Jsou dokonce i tací, kteří si nás archivují, nechávají svázat a pak po letech listují s úsměvem nad rychlostí vývoje digitální fotografie a videa a třeba i s obdivem nad růstem některých kolegů-fotografů. Určitě i proto přicházíme v tomto prvním vydání dalšího ročníku se dvěma novými rubrikami.

Jedna z těch rubrik myslí na fotografy, kteří se rádi scházejí s kolegy, konzultují své práce, tisknou, vystavují a soutěží. Jsou věrní fotografii jako takové a současně i tradici fotoklubů. Ano, fotoklubů je v českých i slovenských zemích mnoho desítek a mnoho z nich se účastní organizačně i technicky velkých a náročných mapových okruhů, o kterých díky neskutečně krásné spolupráci s panem Podvalským píšeme pravidelně na našem webu. Snažíme se postihnout všechny mapové okruhy, a hlavně pečlivě publikovat výsledky pořadí fotoklubů i jednotlivců včetně hojného množství fotografií, které se umístily na předních místech. Budete se možná divit, ale tyto články plné výsledků a kvalitních snímků patří k nejčtenějším a současně i nejsledovanějším na všech profilech našich sociálních sítí. Takže proto rubrika Z fotoklubů, kterou nejdete nově v tomto vydání.

S tím souvisí výzva – pište nám a posílejte stručné informace o činnosti a výstavách vašeho fotoklubu nebo fotokroužků. Rádi se jich ujmeme a připravíme k publikaci. Kontakty máte, takže do toho!

A pak tu jsou fotokroužky, místa, kde se schází pro změnu naše nejmladší foto a video generace, školáci a studenti, kteří se pod vedením nadšenců a pedagogů seznamují s krásou obrazového světa. I o nich chceme v budoucnu psát a začali jsme také v tomto lednovém vydání, kde představujeme Fotografický kroužek CWAK z Nymburka, vedený Markem Velechovským. Takže další výzva: pište o sobě, budeme se těšit!

Budete se divit, ale ostatní stálé rubriky zůstávají, protože jsou vámi oblíbené a hodně komunikované. Bude to určitě náročných dvanáct dalších vydání a my je chceme bez problémů zvládnout.

Těšíme se na další rok s vámi, naši milí a skvělí čtenáři! A nezapomeňte, že jsme tu pro vás a rádi splníme všechna splnitelná a proveditelná přání. A když to nebude v našich silách, tak vám alespoň poděkujeme za důvěru…

Čtvrté soutěžní téma 23. ročníku soutěže Fotograf roku na vás čeká:

KRAJINA, téma které určitě zvládnete! Má uzávěrku 31. ledna 2023!

Klasické fotografické téma, silně se opírající o historii v malířství. Velmi rozmanitý žánr, který skýtá mnoho způsobů a přístupů. Na jednu stranu je krajina relativně snadná na fotografování, na stranu druhou je náročná na kompozici a světlo. Výhodou je, že krajinu máme všude kolem sebe a námětů v ní je nepočítaně. Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz  

FotoVideo

Vyberte si v klidu z obsahu prvního FotoVideo roku 2023 třeba následující:

JAN STÁREK NEJEN NA DAKARU

Motorismus je jeden z nejvíce komplexních žánrů

JOSEF BOROŇ – AKT NA VELKÝ FORMÁT?

Staré čiernobiele fotografie majú dušu.

LEICA BUTIQUE SLAVÍ 10 LET VE FOTOŠKODA

Jaký je ráj milovníků Leicy v centru Prahy?

RICHARD HORÁK A JEHO ZIMNÍ PRAHA

Zasněženou Prahu je třeba fotit ráno!

Z FOTOKROUŽKU – NOVÁ RUBRIKA

Jak se fotí v nymburském CWAKu?

POVÁNOČNÍ TIPY NA TISK OD CANONU

Chcete třeba mít velkou fotografii levně?

MAGDALENA STRAKOVÁ ZVE DO INDIE

Jak se fotí v barvami hýřícím Rádžastánu?

NOVÝ MONITOR PRO FOTO-GRAFIKY EIZO CG2700S

Boris Stojanov radí: Pracujte jen s tím nejlepším!

… a další a další články!

Nabízíme vám stále rozsáhlý výběr dárků k celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo!

Software ZONER a poukaz na zdarma stahování z Ulož.to patří už řadu let k těm nejoblíbenějším? Můžete si ale jako bonus k předplatnému zadarmo nechat vyčistit čip u foťáku, nebo si vyberete skvělou knihu Fotografujeme digitální bezzrcadlovkou, dámskou kabelu, příručku k domácímu tisku, fotografickou knihu plnou esejí, UV filtry Tamron, kartu, poukázku na workshop! Nebo třeba některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro? Vybírejte a neváhejte. Objednání předplatného FotoVideo je stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech.

Vybírejte si i na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 50 % jeho normální, prodejní ceny, kterou jsme museli zvýšit. To už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.




Překladač

Aktuální fotokurzy a rekvalifikace

Asistentka-sekretářka.

Asistentka-sekretářka.

Kombinované dálkové studium a osobním koučinkem.

Cena: 12.000,-Kč
Termín: 1.1.70

Více informací
Cestou krajem Oty Pavla, pouze pro jednu osobu

Cestou krajem Oty Pavla, pouze pro jednu osobu

Jedinečnostností je koučink pouze jedné osoby, kde je maximálně podpořena tvůrčí schopnost osobnosti fotografa.

Cena: Cena je obvyklá pro jednu osobu.
Termín: 1.1.70

Více informací

SANCO, spol. s.r.o., 
Poradenská a konzultační společnost založena roku 1993.

IČ: 47550929, 
DIČ:CZ 47550929
U Pily 944, 27351 Unhošť
Mobil:00420 602 365 700

Poradenská činnost : 
www.miroslavsanytrak.cz
mirek(zavináč)miroslavsanytrak.cz

Akreditace MŠMT ČR
www.fotokurzyrekvalifikace.cz
info(zavináč)fotokurzyrekvalifikace.cz

 



Partneři

Wellnessbook.eu
Svaz českých fotografů
ADK
JOOBLE
Bonsai-dnes.cz/
Photostudio
Časopis FotoVideo
FITES
Eizo